Recensies

Wat mijn cliënten over mij zeggen:

Loopt iemand vast, heeft iemand een moeilijke periode…. Robert Jan helpt hem/haar sneller door de fase heen met een extra…. Die extra bestaat uit het inzien waar bepaald gedrag vandaan komt en waarom dit gedrag vaak niet productief is. Met deze inzichten kan hij/zij aan de slag en door de coaching van Robert Jan bereikt hij of zij hun persoonlijke doelen. Waarmee ze sterker, gevoeliger, gelukkiger en weerbaarder worden.

AnnemiekHR manager

Robert Jan heeft mij laten inzien en geleerd wat het belang is van in jezelf geloven en voor jezelf opkomen. Hij is confronterend, praktisch, rechtdoorzee, lief, zorgzaam en eerlijk en dat is wat hem een hele goede en effectieve coach maakt! Bedankt voor alle wijze lessen!

Franske

Toen ik behoorlijk in gevecht zat met mijzelf en even niet meer wist hoe ik daar uit moest komen, ben ik bij Robert Jan terecht gekomen via de HR manager van mijn werkgever. Altijd was ik maar bezig om anderen blij te maken en blij te houden, waarbij ik mezelf vergat. Robert Jan heeft mij zelfvertrouwen gegeven om mijn eigen pad te volgen en voor mezelf op te komen. Ik voel mij zoveel sterker dan een paar maanden geleden. Je hebt mij in ieder geval enorm geholpen!
Lieve Robert Jan, heel erg bedankt dat je mij mezelf hebt teruggegeven!

Jikke

Door de juiste vragen te stellen en jezelf te confronteren met je eigen uitspraken helpt Robert-Jan in het doorbreken van vaste denkpatronen. En let op, Robert-Jan laat zich niet met zomaar een antwoord afschepen! Een “uitgedacht” antwoord heeft hij direct in de gaten! Niet goed genoeg, opnieuw!
Robert Jan zet aan tot nadenken en begeleidt in het aanpakken van uitdagingen. Zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven maakt het Robert Jan mogelijk het bedrijf te analyseren en zich te verplaatsen in mijn positie als DGA. Zijn gave geeft hem daarnaast de kracht feilloos “de vinger op de zere plek” te leggen, of deze nu in het bedrijf, de cultuur of bij jezelf als leiding zit.
Robert-Jan schrijft niet de oplossing voor, maar coacht je in het definiëren van de oplossing.

Cedric

Lieve Robert Jan,
Allereerst wil ik je laten weten dat ik erg onder de indruk ben van jouw vriendelijke, liefdevolle uitstraling, je open houding, en hoe ook jij jezelf kwetsbaar opstelde. Hoe je vertelde hoe je zover gekomen bent, met vallen en opstaan, tot wie je nu bent.
Een integer, liefdevol, en begripvol mens die van andere mensen houdt en andere mensen wil helpen en begeleiden om ook weer liefdevol en gelukkig te worden.
De eerste keer dat ik jou ontmoette was bij een familieopstelling, die je samen met Arie van der Wijst deed.
Een familieopstelling die mij meer gegeven heeft dan ik had verwacht, ondanks het de hele andere kant opgegaan is dan ik wilde. Ik was zeer onder de indruk zoals jij je kon inleven in de persoon die je speelde, je ging er zelfs op lijken, bijna hetzelfde spreken, terwijl je die persoon niet eens kende.
Na de opstelling nog even e.e.a. doorgenomen en in dat gesprek vertelde je me dat ik volledig vanuit mijn hoofd leefde en niet van uit mijn gevoel en dat je me wilde helpen om weer bij mijn gevoel te komen.
Zo lieve Robert Jan, ben ik bij jou aan een traject begonnen wat niet altijd makkelijk was, wat soms zelfs heel moeilijk was. Tijdens dat traject heb ik moeilijke beslissingen genomen, waar ik nu blij mee ben.
Jij bleef lief en geduldig en nu, na maanden met jou gesproken en gewerkt te hebben, kan ik zeggen, het gaat goed met me. Ik ben een ander, liefdevoller mens geworden, die nu vanuit zijn gevoel durft te leven.
Dank je wel Robert Jan, ik houd van je,

Wilma

Worstelend met pijn, op zoek naar mijn pad en mijzelf, maakte ik, sceptisch en vol twijfels, een afspraak met Robert Jan de Roo.
Nu, een half jaar verder, sta ik heel anders, maar vooral sterker in het leven. Robert Jan coacht, verlicht de pijn, leert je oude pijn te verwerken of ermee te leven, helpt je terug op je levenspad, geeft inzicht in wie je echt bent en waar je naartoe gaat. Zet je in je kracht.
Robert Jan heeft een gave. Tot mijn grote verbazing wist hij mijn problemen tijdens de eerste afspraak in kaart te brengen zonder een woord gewisseld te hebben. Naast zijn gave, een gevoel van vertrouwen en zijn eigen persoonlijke ervaringen, is Robert Jan eerlijk en vertelt op een prettige manier dat er iets bij jou kan (moet) veranderen.
Ik ben vanaf 1996 bij allerlei professionele hulpverleners geweest. Zij hielpen me allemaal om verder te komen, maar ik kwam niet verder op de manier waarop ik het al deed. Met als gevolg dat ik iedere keer hetzelfde ging doen. Robert Jan heeft mij op MIJN pad gezet
Robert Jan levelt met je. Troost je niet. Gelijkwaardig. Geeft inzicht in jezelf. Door oefeningen leer je om hobbels te nemen en ga je anders naar lastige situaties kijken en ermee om te gaan. Zweverig? Helemaal niet! Vraag me niet hoe het kan, maar het werkt!

Bianca

De coaching sessies van Robert Jan zijn heel bijzonder, helend, confronterend maar o zo fijn en liefdevol. Het zijn echt cadeautjes voor jezelf, een investering in jezelf.
Zonder dat je hem iets hoeft te vertellen waarom je naar hem bent toegekomen voelt hij wat er mis is en waar je mee worstelt in het dagelijkse leven. Hij weet precies de vinger – of in het geval van Robert Jan zijn hand – op de zere plek te leggen, letterlijk en figuurlijk. Daar gaat hij dan samen met jou op verschillende manieren mee aan de slag zodat je al na enkele behandelingen voelt dat je beter in je vel komt te zitten.
Je ontdekt waarom je bent zoals je bent.
Hij weet blokkades te doorbreken en een helder inzicht te krijgen in je denken, doen en laten.
Na 4 behandelingen voelde ik mij al een stuk opener, blijer, had ik meer zelfvertrouwen in mij zelf gekregen, kon ik mijn gevoelens beter onder woorden brengen en was ik liefdevoller t.o.v. mijn medemensen. Een hele prachtige en bijzondere ervaring.
Eigenlijk zou iedereen deze mooie ervaring moeten ondergaan als is het maar om jezelf beter te leren kennen.

Gerbera Young

Robert Jan de Roo is mijn coach geweest gedurende 7 maanden. Eens per twee weken had ik een sessie bij hem om – na een heftige privé periode waarin ik mijzelf was kwijtgeraakt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau – weer volledig terug in balans te komen; terug bij mijzelf en mijn oorspronkelijke kern. Hoewel ik al eerder coaching had gehad, wisten deze coaches mijn goed analyserende en verklarende mooie praatjes waaruit leek alsof ik alles op een rijtje had niet te doorbreken. Daardoor kwam ik niet verder dan de oppervlakte en bleef ik teveel hangen in denken en te weinig in doorvoelen, met alle lichamelijke problemen en innerlijke conflicten als gevolg. Robert Jan voelt haarfijn aan waar blokkades en beperkende overtuigingen liggen en pakt deze gericht aan; waar nodig ook behoorlijk confronterend; maar altijd op een zuivere, helende en liefdevolle manier. Robert Jan wist goed mijn mooie praatjes te doorbreken en mijn analyserende, verklarende hoofd tot bedaren te brengen en mij terug te laten gaan naar het voelen van pijnpunten, naar mijn kern en naar mijn hart. Juist door niet te pleasen, geen genoegen te nemen met mooie praatjes, door te pakken waar anderen stoppen en niet altijd te zeggen wat je wilt horen, heb ik belangrijke stappen gemaakt. Hij heeft mij geholpen in het opnieuw herijken van mijzelf en in het vinden mijn mijzelf; mijn missie, waarden, passie, zielendoel. Met veel verschillende methoden en technieken in zijn toolbox, was hij elke keer in staat patronen te doorbreken, mij uit mijn comfort te halen, waardoor ik persoonlijk sterk gegroeid ben in mijn zijn, in mijn zelfvertrouwen en in mijn persoonlijke kracht. Ben je op zoek naar een coach, die snel doorheeft wat er onder je ijsberg van zichtbaar gedrag ligt en wil je grote stappen maken, dan raad ik Robert Jan de Roo als coach absoluut aan. Onder zijn begeleiding zul je grote stappen maken en blijvende positieve veranderingen creëren in jezelf, waar jij je leven lang wat aan hebt.

Simone, 47 jaarA&O psycholoog

Als ik terugkijk op de sessies die ik bij Robert-Jan heb gehad, zijn er een aantal woorden die naar boven komen:
Zuiver, Ongezouten eerlijk, Respectvol en Vertrouwen.
Robert-Jan geeft je altijd wat je op dat moment nodig hebt zonder te “pleasen”. Sterker nog:
Of het nu zijn woorden of zijn daden zijn, hij is altijd zuiver en eerlijk.
Soms heeft hij een boodschap, dan wel opdracht voor je die je niet wilt horen, maar hij weet dat op een dusdanige respectvolle manier te brengen dat je het bij jezelf binnen laat komen en er niet omheen kan.
Eén van zijn grootste krachten is dat hij door zijn eigen emoties te laten zien, jou helpt om bij je eigen emoties en waarheid te komen. Zijn openheid wekt meteen vertrouwen op en helpt zelfs de grootste scepticus om zich open te stellen voor de hulp die Robert-Jan te bieden heeft. Dank je wel Robert-Jan, voor wat je voor met hebt gedaan en nog steeds doet!

Heidi Lichtveld

Elke coaching sessie bij Robert Jan de Roo was leerzaam en heeft mij hele waardevolle inzichten opgeleverd. De ruimte die geschept wordt is veilig en ik voelde mij op mijn gemak om mijzelf te uiten. Op een deskundige en respectvolle manier heeft Robert Jan naar mij geluisterd en mij op weg geholpen. De laatste sessie waarbij ik mijn LEID-motief in handen kreeg was t leukst! Je moet even een drempel over, maar als je eenmaal de stap hebt gezet word je heel goed begeleidt in je proces!

A uit Almere

Na jaren van steeds terugkerende lichamelijke klachten, waarvan niet duidelijk werd wat er aan de hand was en waar geen oplossing voor leek te zijn, ben ik met mijn klacht naar Robert Jan gegaan. Na twee behandeling was de pijn volledig verdwenen. Om herhaling te voorkomen adviseerde Robert Jan mij de dieperliggende oorzaak van de klacht op te sporen middels zijn diagnostische gave. Na een paar sessies heb ik helder inzicht gekregen in het ontstaan van de pijnklachten en kreeg ik handvatten aangereikt om herhaling te voorkomen. Ik zal je zeker aanraden in mijn omgeving bij mensen met lichamelijke of geestelijke klachten, omdat ik nu weet dat je niet onnodig hoeft te lijden.
Dank je wel Robert Jan

LW

Ik ben elke keer weer onder de indruk van de werkmethode van Robert- Jan. Hij kan enorm goed invoelen en dan bedoel ik letterlijk voelen. Het is heel bijzonder om mee te maken dat hij door een paar aanrakingen echt raakt en direct bij de kern kan komen. Een van zijn eerste vragen die hij mij stelde was precies de juiste en precies waar ik mee worstelde, zonder dat ik het hem had verteld. Confronterend maar nodig, maar boven al een mooie ervaring. Andere ogenschijnlijke ‘simpele’ oefeningen die hij mij leerde om o.a. om nog meer in mijn kracht te gaan staan ervoer ik op dat moment bijna als een klein wonder: “Kan het echt dat ik dit nu opeens zo anders zo voel dan een paar minuten geleden? Wat een verschil!” Dat riep het bij me op. Lastig om zo uit te leggen, dat moet je zelf ervaren. Sommige mensen staan altijd achter je, naast je of voor je, maar Robert Jan gaat als coach zover dat hij voor jou op de grond gaat liggen zodat jij bovenop hem kunt staan! Hoe bijzonder is dat?!

Manon Wang

Robert Jan heeft mij zakelijk heel goed geholpen. Door met zijn inzicht nieuwe visies aan te reiken. Hij ziet echt wat wel werkt. Zo waardevol!
Ik adviseer iedereen die nieuwe wegen zoekt Robert Jan van harte aan.

Annika Ruhe